Kanelbulle te!

Hejsan!

Kom nyss hem från stan, var först på möte och de gav ingenting som vanligt, sen fixade jag med hemligheten jag skulle fixa. Vi var på Village och köpte Te som heter "Kanelbulle" luktar asgott och hoppas de smakar lika gott, köpte även små ljuslyktor jag ska ha i köket sen efter jul för nu är de rött, sen blir de ljusblått och rosa. Mest ljusblått på tycker de är fult att blanda men jag ska visa honom att de går att ha båda.



Såklart blev de en fika på Espresso House, vi drack Chailatte och delade på en Mudcake. Mums.
Blev en hel del skitsnack, haha vi har känt varandra sen vi var 10 så vi har alltid en massa roligt att prata om även om vi inte träffas varje dag längre :P

//M

30 November 2010

Godmorgon!

Hoppas ni sovit gott, de har jag gjort somnade med tvn på inatt. Jag brukar alltid vrida och vända mig någon timme innan jag somnar så de var skönt att somna snabbt.

Under dagen ska jag ner på stan och träffa Jossan, vi ska på ett möte och så ska vi väl kika lite på stan som vanligt, jag ska bla, handla min sista julklapp!! Fattar inte hur fan jag kan vara klar. Eller okey jag har 1 kvar efter idag. Ska köpa något litet till min minsta Kusin Caroline tänkte jag också.

Kan ju inte visa något i bloggen än då jag inte vet om alla som ska få julklappar av mig läser.


Nu ska jag ut på balkongen och frysa och häga ut en talgboll till pippifåglarna.

Bildkälla

Dagens Shopping

Hej!

Nu sitter jag och väntar på P som kommer hem med mat, de var en grymt bra idé att köpa mat idag, jag orkar verkligen inte laga mat ^^



Julgranskulor Silver/Röda - Ikea
Shampoo
Vantar
Talgbollar - Åsby
Ljus - Åsby
Dörrmatta - Rusta



Har luktat på ljuset tidigare men idag när vi var på Åsby slog jag till, var nära på att köpa ett likadant fast en annan doft, luktade Chailatte fast jag har mina pepparkaksljus hemma.  Jag köpte även massa mer grejer fast de är julklappar och får inte visas här, men at ryms i en stor Ikea-kasse ni vet de blåa, den är helt full.

I år tänker jag vara snäll mot fåglarna så ska hänga talgbollarna på balkongen ^^

Ikväll ska jag iväg och spela badminton med Älsk, Danne och Pia. Kommer bli sköj, fast jag har så sjukt ont i mina axlar så helst skulle jag ligga i sängen hela kvällen.

Vad ska ni göra ikväll?

Hemma igen...

Hejsan!

Nu är jag hemma igen, vi åkte och handlade julklappar, var på Ikea, Rusta, Åkte til Hallsta (Håla utanför Västerås) och kikade på Åsby och så kikade vi på en möbel outlet =)

Åsby är en helt underbar butik, countrystil, fik och blommor heelt underbart!

Kan kan visa lite bilder senare, köpte lite julgranskulor också :) Blir rött och silver i granen i år!

29 November 2010

Godmorgon!

Igår hade jag fullt upp på kvällen så jag kunde inte uppdatera, fixade mat så de var klart när P kom hem, sen kom hans pappa efter ettt tag och skulle hjälpa till med en dator som är trasig, så bjöd vi på lite glögg och pepparkakor :)


Vid 21.30 ungefär kom min mamma, småsyskon och älskade vovve hem från Strösund, så vi hämtade dom på centralen och Zhiva blev jätteglad när hon såg oss :) Hon hade vart jätteduktig på tåget, dom bev försenade och fick åka ner till Stockholm och byta tåg där istället för i Uppsala.

Idag ska jag och Cassie till Ikea och shoppa, har lite julklappar som ska inhandlas dr så vi ska åka dit idag, ska kika lite på rusta också, ska se om jag hittar några fina julgranskulor :)

//M


Julen på Åhlens

Här har jag samlat lite av de julgrejer som finns på Åhlens nu till jul. Jag ska satsa på kökshanddukarna och Presentsnörena =)

Finns masor med fina grejer och har ni tur kanske jag ger er ännu mera inspiration nu till jul.


28 November 2010

Hej!

Har suttit och kollat på "HA EN SHREKLIGT GOD JUL" nu vid lunchtid när den gick på tv.
Grymt rolig film och underbar om man älskar julen.



Nu sitter jag och kikar på en film som heter Chrismas Miracle, har aldrig sett den förut men sama sak där de är första advent, jag älskar julen och jag har inget bättre för mig så de får bli lite filmtittande.

När P kommer hem från jobbet ska vi mysa med lite glögg och pepparkakor, vi köpte glögg nu i veckan men glömde pepparkakorna så han ska vara en ängel och köpa de på vägen hem. Jag orkar verkligen inte gå ut i de här vädret och handla ^^

Vad gör ni idag?




1 advent!

Godmorgon!

Idag är de 1a advent, snön faller ner, och första ljuset ska precis tändas. Har inte så mycket julpynt än här, men jag ska iväg till Ikea och Rusta imorrn med Cassie och kika på adventsljusstakar och lite annat pynt. Vill ha ljust och stilrent så de kommer nog bli vitt och silver pynt =)

Min fina adventsljusstake jag gjorde i veckan se här hur jag gjorde.


Jag ska även shoppa julklappar imorgon och så blir de lite på tisdag. Så skönt att jag redan har bestämt vad alla ska få. De är grymt skönt så man slipper julstressen. Köpte ungefär hälften av alla klappar när jag var i Ullared i Oktober, så har bara några kvar. =)


Dags att göra sig i ordning för ikväll.

Hejsan!

Skrev ju tidigare att jag ska till Gränden kväll med mina fina. Försöker få tag på Cassandra för att få skjuts ner på stan ifall hon åker bil såklart, fick precis tag på Sabina :P Lite måste man ju få utnyttja henne när hon är i stan. Hahah nej då, saknar henne nå otroligt. Hon skulle kommit till Västerås för två veckor sen när jag hade en Babyshower för Freja. Hon ska få en liten flicka i Januari så vi hade lite fest för henne. Men då kunde tyvärr inte Sabina komma :(


Bild från Champagnefrukosten
Rebecca (KG), Freja, Bina, Jag och Cassie

De var ju skönt att jag fick tag på henne, hade kunnat gå för de är ungefär 1,5 km ner på stan men de är kallt och jävligt så jag orkade inte :P Så man kanske ska ta och börja göra sig iordning då, har inte gjort någonting idag så :P

Skriver nog lite innan jag åker ner på stan :)


27 November 2010

Godmorgon!

Har pallrat mig upp ur sängen och till soffan, de är ju e fördel. Vaknade kl 7!! imorse och slog på tvn, kollade en stund sen slocknade jag igen. Förstår inte att jag vaknade då men men.

Blir till att ta de lugnt hela dagen, P kommer hem på Lunchen ed lunch till oss :) Och ikväll ska jag, Freja, Kg, Cassie och Bina ner och käka på Gränden :) Bina som har flyttat från Västerås och till Borås är hemma över helgen.

Nu ska jag fortsätta mysa i soffan med mitt te och tvn.

//M



CHOCOLATE COOKIES

 

Ingredienser;
200g smör
3dl strösocker
2st ägg
4dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
200g valfri hackad blockchoklad och/eller nötter



Tillagning;

Sätt ugnen på 175°. Smält smör i en kastrull. Rör ihop strösocker och ägg i en skål. Blanda de torra ingredienserna. Hacka chokladen i småbitar. Viktigt: Häller man i chokladen direkt smälter den vänta lite så smöret svalnat. Rör ihop alltsammans i en skål.

Jag valde att tillsätta lite kakao i hälften av smeten.



Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Blir ca 40 stycken om man använder ett matskeds-mott. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut. Grädda 15-20 minuter.



Låt kakorna kallna på plåten.



//M

Julpyntat köket.

Hej

I eftermiddag har jag vart väldigt duktig, jag har bakat kakor, diskat allt som fanns i lägenheten, städat så de är snyggt i köket och sen har jag julpyntat lite grann i köket också. Adventsljusstaken får nog stå i vardagsrummet så då fick de bli lite rött i köket som förövrigt är vitt.



Som ni ser är vissa mörka och vissa ljusa. Recept kommer upp i ett annat inlägg =)

//M


Gör din egen adventsljusstake!

 

Det här behövs;

1;Fat/Kartong

(Jag använde mig av en "låda" jag fick tillsammans med ljus jag köpte)

2; 4 stycken ljus

3; Dekorsten

4; Eventuellt färg

(om man vill måla fatet)

 

Såhär gör du;

1; Börja att måla fatet/kartongen om de behövs, måla två gånger med en passande färg jag använde mig av lackfärg till lister, men väggfärg funkar de också.

2; Ställ ut ljusen på fatet med lagom avstånd.

3; Häll ut dekorstenen jämnt över fatet.

4; Jag hittade ett glashjärta hemma jag ville använda också för att få lite färg på det hela.

5; Klart!

 

Tips: Har man inte färg hemma kan man köpa 0,1 liter färg på Biltema för 19.90:-


 

 

 

 


26 November 2010

Godmorgon.

Hoppas ni sovit gott, jag kunde inte somna igår, känns som att de börjar bli ganska vanligt nu att inte kunna sova på nätterna. Nu sitter jag med en kopp te framför soffan, måste komma ihåg att köpa ett lite juligare te nästa gång jag är i affären.
Jag och P har inhandlat Julkalendrar till oss själva, ni vet de med choklad. Grymt goda och framförallt roligt att räkna ner. Man blir aldrig för gammal för att ha en julkalender. Mina småsyskon brukar alltid ha 2-3 stycken men de räcker med varsin för våran del.


På tal om julkalendrar vilken är eran Favorit på tv?
Jag Älskar Trolltider, även fast den kom långt innan jag var född. Sen är ju helt klart Mysteriet på Greveholm en favorit. I år kommer jag Kolla på Sunes Jul, har alla avsnitten på datorn så de ska bli kul, jag föddes samma år som Sunes Jul visades på tv så de var sisådär 19 år sen den visades.



Har pysslat ihop min adventsljusstake nu på morgonen så steg för steg guiden kommer upp om en liten stund.



På min önskelista till köket.

 

1: Ljusstakar 10:-/st Åhlens

2:Bordstablett "Pannå" 19:-/st Ikea

3: Vas "Rektangel" 29:-/st Ikea

4: Glas "Godis Mix" 49:-/6st Ikea

5: Tallrik "Arv" 29:-/st Ikea

6: Karaff "Ps Bjuda" 99:- Ikea

 

Vill ha vitt, vitt, vitt och lite turkost/ljusblått i köket. Älskar vitt, men vill ha en liten kontrast till allt de vita. Just nu är de en svart...? fondvägg i köket, vilket gör att rummet känns mycket mycket mindre än de egentligen är. Så hoppas att de blir lite omrenovering i köket snart, antingen slänga upp lite färg eller någon snygg vit tapet.

Har hittat lite grejer till köket som står på min önskelista till köket. Vill ha de blåa ljusstakarna och såklart vita blommor i vasen. Får se vad de blir för något nästa gång man åker till ikea.

 

 

 


25 November 2010

Hej!

Idag har jag målat, håller på och ska göra en adventsljusstake. Ni får se imorgon hur man enkelt och billigt kan göra en adventsljusstake. Imorgon ska jag visa bilder och göra en steg för steg guide på hur man kan göra en egen.


Efter att P kom hem från jobbet så åkte vi och handlade och sen blev de en tripp till hans mamma för en fika. Trevligt trevligt. Nu ska jag fortsätta pyssla med julklappar, har lite roliga ideér men de får ni se sen eftersom de är ett tag kvar till jul.

Nu ska jag fortsätta att mysa under täcket i soffan och kolla på Byggfällan, sen blir de Lyxfällan.

Bildkälla

Välkommen till min nya blogg!

Hejsan!

Michelle heter jag och jag bor i Västerås. Jag tog studenten 11 juni 2010 och en månad senare blev jag tillsammans med min prins som kommer nämnas som P i bloggen. Har haft bloggar tidigare som jag tröttnat på och inte trivts med så nu blir de en omstart efter nästan ett års uppehåll.

Jag är tokig i inredning och mode så de kommer ni få se en hel del av i bloggen. Har ni några frågor är de bara att skriva =)

//Michelle


RSS 2.0